Skip to main content

Zoekactie voor de kust van Katwijk

Datum: donderdag 13 augustus 2020 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Gisteravond omstreeks 18:30u. is de reddingboot van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een zoekactie voor de kust van Katwijk. Een strandganger zag naar eigen zeggen een zwemmer ver uit de kust om hulp zwaaien en niet veel later onder water verdwijnen. Hierop werd door de strandganger alarm geslagen. Gezien de serieuze melding werd door het Kustwachtcentrum direct groot opgeschaald. Zo werden de reddingboten van KNRM Katwijk, KNRM Scheveningen, KNRM Noordwijk aan Zee, een SAR helikopter, de strandpolitie en de Katwijkse Reddingsbrigade ingezet. 

De eenheden hebben voor de kust ca. drie uur zoekslagen gemaakt waarbij niemand werd aangetroffen. Om 21:00u. Heeft het Kustwacht centrum besloten om de zoekactie te beëindigen. Er waren op dat moment geen meldingen van vermissing  of achtergelaten kleding aangetroffen.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.