Twee vrijwel identieke alarmeringen in een uur

Twee vrijwel identieke alarmeringen in een uur

30 juli 2020

Het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk is vandaag twee keer binnen een uur tijd gealarmeerd voor twee golfsurfers die tijdens het surfen gewond zijn geraakt. Het eerste slachtoffer was omstreeks 12:30u. t.h.v. Duindamseslag (strandafrit 24) in Noordwijk aangeland met een flinke beenwond.
Het slachtoffer is ter plaatse in samenwerking met de Reddingsbrigade (NRB) en het ambulance personeel gestabiliseerd en door het KNRM kusthulpverleningsvoertuig naar de ambulance overgebracht. Het tweede slachtoffer was omstreeks 13:10u. ter hoogte van surfclub KSN (strandafrit 3) in Noordwijk met onbekend rugletsel aangeland. Ook dit slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en door het KNRM kusthulpverleningsvoertuig naar de ambulance overgebracht.

In verband met de enorme drukte op het strand heeft de strandpolitie het kusthulpverleningsvoertuig door de menigte geëscorteerd. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij