Zoekactie naar vermist persoon

Zoekactie naar vermist persoon

5 mei 2023

In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01:30u zijn de Kusthulpverleningsvoertuigen (KHV’s) van KNRM reddingstation Katwijk en KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd ten behoeve van een vermist persoon. De persoon was eerder op de avond van ‘s Heeren Loo vertrokken en al enige tijd vermist. Toen de persoon na enig zoekwerk niet werd aangetroffen werd de actie in de nacht opgeschaald met de politiehelikopter en de twee KNRM Kusthulpverleningsvoertuigen om in eerste instantie het strand, duingebied en de waterlijn af te zoeken. 

Het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM reddingstation Noordwijk was het strand aan het afzoeken toen via de kustwacht, op dat moment op de Grent aanwezig, een melding binnen kwam dat er een persoon was aangetroffen. Omdat er geen politievoertuigen in de buurt waren is het Kusthulpverleningsvoertuig naar de Grent gereden en trof daar inderdaad de vermiste persoon aan in de entree van een parkeergarage. De bemanning van het Kusthulpverleningsvoertuig heeft zich over de persoon ontfermd en heeft de aanrijdende politie opgewacht. 

De persoon is door de politie terug naar zijn zorggroep gebracht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij