Zoekactie naar overboordgeslagen zeiler voor de kust van Noordwijk

21 september 2019
Noordwijk aan Zee

Vanmiddag omstreeks 13:55 uur ontving de Nederlandse Kustwacht een noodbericht van een zeilster waarvan haar partner op zo’n twee en een halve kilometer van de kust van boord was gevallen. De vrouw kon de catamaran na het ongeval niet meer naar haar partner manoeuvreren waarna ze hem uit het oog verloor. Door de serieuze melding en de beperkte informatie heeft de Kustwacht de reddingsactie spoedig opgeschaalt. Zo werden er meerdere reddingboten (KNRM Scheveningen, Katwijk, Noordwijk, Zandvoort) en een search and rescue helikoper ingezet.

Na enige tijd werd vanuit de reddingsbrigadepost ter hoogte van Duindamseslag op zo’n twee en een halve kilometer in zee een rode noodfakkel waargenomen. Na een aantal korte zoekslagen op de aangegeven positie werd de zeiler door de Noordwijkse reddingboot in goede gezondheid aangetroffen. De Katwijkse reddingboot heeft ondertussen een KNRM-bemanningslid op de catamaran overgezet om de nodige assistentie te verlenen. Niet lang daarna kon de geredde zeiler met zijn partner herenigd worden waarna alle reddingsboten en helikopter retour zijn gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij