Skip to main content

Zoekactie naar overboordgeslagen zeiler voor de kust van Noordwijk

Datum: zaterdag 21 september 2019 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vanmiddag omstreeks 13:55 uur ontving de Nederlandse Kustwacht een noodbericht van een zeilster waarvan haar partner op zo’n twee en een halve kilometer van de kust van boord was gevallen. De vrouw kon de catamaran na het ongeval niet meer naar haar partner manoeuvreren waarna ze hem uit het oog verloor. Door de serieuze melding en de beperkte informatie heeft de Kustwacht de reddingsactie spoedig opgeschaalt. Zo werden er meerdere reddingboten (KNRM Scheveningen, Katwijk, Noordwijk, Zandvoort) en een search and rescue helikoper ingezet.

Na enige tijd werd vanuit de reddingsbrigadepost ter hoogte van Duindamseslag op zo’n twee en een halve kilometer in zee een rode noodfakkel waargenomen. Na een aantal korte zoekslagen op de aangegeven positie werd de zeiler door de Noordwijkse reddingboot in goede gezondheid aangetroffen. De Katwijkse reddingboot heeft ondertussen een KNRM-bemanningslid op de catamaran overgezet om de nodige assistentie te verlenen. Niet lang daarna kon de geredde zeiler met zijn partner herenigd worden waarna alle reddingsboten en helikopter retour zijn gegaan.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.