Vrijhouden strandafrit 19 voor hulpdiensten

19 juli 2022
Noordwijk aan Zee

Ons KNRM-reddingstation wordt regelmatig voor spoedeisende hulpverleningen opgeroepen en ingezet. Zowel op het strand als op zee. U kunt zich voorstellen dat in sommige gevallen iedere seconde telt. En wie weet draait de volgende hulpverlening wel om u! Wij hopen natuurlijk van niet maar wees u zelf daar wel van bewust. 

Wij vragen uw aandacht voor het volgende:
Ondanks de gele wegmarkeringen wordt gedurende de zomerperiode de strandafrit voor hulpdiensten (strandafrit 19, bij de vuurtoren) regelmatig geblokkeerd door auto’s, scooters, motoren, fietsen, scootmobiels en dergelijken. Het verwijderen van alle verkeerd geparkeerde vervoersmiddelen zorgt bij alarmering van onze reddingboot en ons kusthulpverleningsvoertuig voor flink wat oponthoud. Ons lanceer voertuig is ruim zes meter breed en dat betekent dat we de ruimte tussen de gele wegmarkeringen echt volledig benutten. Ook op het strand gaan mensen regelmatig met al hun strandgerei voor de strandafrit zitten. Ook dit zorgt voor onnodig oponthoud. Het strand is groot genoeg dus houd hier alstublieft rekening mee? 

Wij willen alle berijders van vervoersmiddelen oproepen om de vervoersmiddelen in de daarvoor bestemde stallingen/parkeerplaatsen te plaatsen. Ook willen we alle omstanders vragen om niets vermoedende mensen hierop te wijzen. 

Hartelijk dank voor uw aandacht en wij hopen op uw medewerking.

KNRM Noordwijk aan Zee