Skip to main content

Alarmering voor kajakker blijkt loos alarm

Datum: zondag 17 juli 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Gisteren rond 19:45 uur is de reddingboot Paul Johannes van KNRM Noordwijk aan Zee samen met de reddingboot Edith Grondel van KNRM Katwijk aan Zee en de SAR-helikopter van de Kustwacht gealarmeerd voor mogelijk een kajak in problemen ter hoogte van beachclub Alexander Beach in Noordwijk.

Een strandganger zag een kajak ver op zee drijven en zag lange tijd geen beweging van de persoon op de kajak. De strandganger kreeg het vermoeden dat de kajakker buiten bewustzijn was geraakt waarna de strandganger de hulpdiensten inschakelde. 

De reddingboot Paul Johannes was al snel ter plaatse en constateerde dat het om twee niets vermoedende (vissende) kajakkers ging. Hierop kon de hulpverlening snel worden afgemeld.

De KNRM-reddingsstations langs de Nederlandse kust ontvangen gedurende het zomerseizoen regelmatig vergelijkbare loze alarmeringen en we krijgen vaak de vraag waarom er zo snel wordt uitgevaren en waarom er zoveel hulpdiensten worden ingezet. Het antwoord hierop is simpel. Hulpdiensten moeten iedere melding altijd serieus nemen. Liever een keer voor niets dan een keer te laat. Afhankelijk van de melding wordt bepaald hoeveel hulpdiensten er nodig zijn. Want als er wel actie moet worden ondernomen dan speelt tijd en de juiste medische hulp een belangrijke rol.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.