Vaartuig dreigt te stranden

Vaartuig dreigt te stranden

27 mei 2021

Vanmorgen om 11:05u. is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een viskotter (ca. 23mtr.) die dreigde te stranden. Het schip kreeg een touw in de schroef waardoor het schip onmanauvreerbaar raakte. 
Het schip tikte het strand al aan toen de bemanning het lukte de controle over het schip terug te krijgen. Het lukte de bemanning om op eigen kracht het schip te draaien en naar dieper water te varen.
Geen makkelijke klus gezien de flinke zeegang. 

Toen de reddingboot Paul Johannes bij de kotter arriveerde was de situatie redelijk onder controle al was de voortstuwing van de kotter nog steeds niet optimaal. De reddingboot heeft de viskotter naar dieper water begeleid terwijl de kaptein van de viskotter een collega visser ter ondersteuning heeft opgeroepen. Toen de situatie veilig en onder controle was is de Noordwijkse reddingboot weer retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij