Surfer in problemen blijkt stand-up paddel surfer

Surfer in problemen blijkt stand-up paddel surfer

21 december 2019

Zaterdagmiddag omstreeks 14:50u. is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een surfer in problemen t.h.v. strandafrit 21. Een voetganger op het strand zag een persoon op een surfplank steeds verder in zee verdwijnen. De Nederlandse Kustwacht maakte hierop alarm voor de reddingboot van KNRM station Noordwijk. Ook werd een Politie helikopter ter ondersteuning gevraagd omdat deze toevallig in de buurt was.

Eenmaal op de door de melder aangegeven locatie bleek het te gaan om een stand-up paddle (Sup) surfer die in zijn eentje een lange tocht richting Zandvoort maakte. De surfer was op een behoorlijke afstand van de kust waardoor hij vanaf het strand moeilijk zichtbaar was. De bemanning van de Noordwijkse reddingboot heeft de surfer aangesproken en gevraagd of alles oké was. Daarna zijn de hulpdiensten weer retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij