Skip to main content

Surfer in nood blijkt ongedeerde kayakker

Datum: dinsdag 07 april 2020 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Dinsdagmiddag omstreeks 14:10u. is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk, het KNRM kusthulpverleningsvoertuig (KHV), De Reddingsbrigade Noordwijk en een ambulance gealarmeerd voor een surfer in problemen t.h.v. Langevelderslag in Noordwijk. Een voetganger op het strand zag (naar eigen zeggen) een persoon op een surfplank om hulp zwaaien en sloeg daarop alarm. Toen de reddingboot eenmaal op de door de melder aangegeven locatie arriveerde bleek het niet te gaan om een surfer maar om een niets vermoedende kayakker die in goede gezondheid een stuk aan het paddelen was. De kayakker dobberde op een aanzienlijke afstand van de kust waardoor hij vanaf het strand moeilijk zichtbaar was. De bemanning van de reddingboot heeft de surfer aangesproken en gevraagd of alles oké was. Na een positieve reactie van de kayaker zijn alle hulpdiensten weer retour station gegaan.

*********************************************************

Gedurende de bovengenoemde alarmering kwam ons kusthulpverleningsvoertuig (KHV) op het strand tussen Duindamseslag en Langevelderslag in Noordwijk erg veel voetgangers en zonnende mensen tegen. Wij willen graag benadrukken en adviseren om de adviezen van het RIVM zoveel mogelijk op te volgen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. 

*********************************************************

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.