Skip to main content

Reddingboot uit voor kite in zee

Datum: zaterdag 07 januari 2023 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Zaterdagmiddag omstreek 14:45 uur is de reddingboot van KNRM station Noordwijk en een ambulance gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen. De 112 alarmcentrale ontving verschillende meldingen van een kite in zee op ca. 500 meter uit de kust ter hoogte van de vuurtoren in Noordwijk. Omdat onbekend was of de kitesurfer zelf nog in zee dreef werd de melding zeer serieus genomen. 

Toen de reddingboot eenmaal op het strand arriveerde bleek dat de kitesurfer in goede gezondheid aan land was gekomen. Alleen zijn vlieger dreef nog in zee. De kitesurfer was door nog onbekende oorzaak in problemen gekomen waarna hij zijn vlieger heeft losgetrokken. 

De reddingboot heeft de vlieger uit zee gehaald en is daarna retour station gegaan.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.