Skip to main content

Reddingboot Noordwijk gealarmeerd tijdens zware storm Eunice

Datum: zaterdag 19 februari 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vrijdagmiddag omstreeks 15:00u. is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen ter hoogte van de Kon. Astrid Boulevard in Noordwijk. 

De 112 melding kwam van een strandbezoeker die zag dat een kitesurfer op zee zijn kite verloor. Gezien de extreme weersomstandigheden door zware storm Eunice (gemiddelde windkracht 10) bestond bij de melder het vermoeden dat de kitesurfer mogelijk in een levensbedreigende situatie was geraakt. 

Het Kustwachtcentrum in Den Helder nam de melding zeer serieus en alarmeerde uit voorzorg verschillende hulpdiensten zoals een ambulance, politie, reddingsbrigade, het KNRM Kusthulpverleningsvoortuig en de KNRM reddingboot Paul Johannes.

Eenmaal ter plaatse heeft de reddingboot Paul Johannes op de opgegeven locatie een aantal zoekslagen gemaakt. Een risicovolle operatie gezien de extreme weersomstandigheden. De overige hulpdiensten op het strand hebben de situatie in kaart gebracht door met omstanders en de plaatselijk watersportvereniging te praten. Na goed overleg en bevestiging van omstanders bleek de kitesurfer op eigen kracht uit het water te zijn gekomen. De Kustwacht heeft de zoekactie daarna gestaakt.

Zie onderstaande link voor een impressie:

https://youtube.com/shorts/0SP2R2kF_Xs?feature=share

 

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.