Reanimatie strand Noordwijk

26 januari 2021

Vanmorgen omstreeks 09:45u. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd ter assistentie van de ambulancedienst. Op het strand ter hoogte van strandafrit 21 in Noordwijk was een persoon door strandbezoekers buiten bewustzijn aangetroffen.

De politie was als eerste ter plaatse en stuitte daarbij op een grote hond van het slachtoffer die de politie en later de hulpverleners geen kans gaf om bij het slachtoffer te komen. De politie heeft daardoor op verschillende manieren moeten proberen om de hond bij het slachtoffer weg te halen om vervolgens snel te kunnen starten met reanimeren. 

Het KNRM kusthulpverleningsvoertuig heeft het eerste ambulance team opgewacht en is vervolgens doorgereden naar de opgegeven locatie. Terwijl het ambulance team de reanimatie van de politie kon overnemen is het KNRM kusthulpverleningsvoertuig terug naar de strandafrit gereden om ook het tweede ambulance team op te halen. Niet veel later landen ook de trauma helikopter op het strand.
Alle hulpverleners hebben gedaan wat ze konden om het slachtoffer te redden maar helaas mocht hulp niet meer baten. 

De hond is door de KNRM vrijwilligers gekalmeerd en heeft niet veel later ook rustig afscheid van zijn baasje kunnen nemen.

Wij wensen de familie en vrienden van het slachtoffer erg veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare.