Skip to main content

Reanimatie strand Noordwijk

Datum: dinsdag 26 januari 2021 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vanmorgen omstreeks 09:45u. is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk gealarmeerd ter assistentie van de ambulancedienst. Op het strand ter hoogte van strandafrit 21 in Noordwijk was een persoon door strandbezoekers buiten bewustzijn aangetroffen.


De politie was als eerste ter plaatse en stuitte daarbij op een grote hond van het slachtoffer die de politie en later de hulpverleners geen kans gaf om bij het slachtoffer te komen. De politie heeft daardoor op verschillende manieren moeten proberen om de hond bij het slachtoffer weg te halen om vervolgens snel te kunnen starten met reanimeren. 


Het KNRM kusthulpverleningsvoertuig heeft het eerste ambulance team opgewacht en is vervolgens doorgereden naar de opgegeven locatie. Terwijl het ambulance team de reanimatie van de politie kon overnemen is het KNRM kusthulpverleningsvoertuig terug naar de strandafrit gereden om ook het tweede ambulance team op te halen. Niet veel later landen ook de trauma helikopter op het strand.
Alle hulpverleners hebben gedaan wat ze konden om het slachtoffer te redden maar helaas mocht hulp niet meer baten. 


De hond is door de KNRM vrijwilligers gekalmeerd en heeft niet veel later ook rustig afscheid van zijn baasje kunnen nemen.


Wij wensen de familie en vrienden van het slachtoffer erg veel sterkte toe met het verlies van hun dierbare.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.