Skip to main content

Opblaas eenhoorn zorgt voor consternatie

Datum: dinsdag 30 augustus 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Dinsdagavond omstreeks 17:25 uur is de reddingboot Paul Johannes en het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk aan Zee gealarmeerd voor (mogelijk) twee zwemmers in problemen ter hoogte van de Langevelderslag in Noordwijk. 

Strandgangers hadden twee personen op een eenhoornluchtbed de zee in zien gaan.

Toen de strandgangers enige tijd later weer keken dreef alleen nog het eenhoornluchtbed op zee en waren de twee personen verdwenen.
De strandgangers vertrouwde de situatie niet en schakelde de hulpdiensten in. 

Toen de reddingboot Paul Johannes op de opgegeven locatie was gearriveerd werd alleen het eenhoornluchtbed zonder personen op zee aangetroffen. Gezien de serieuze melding werd er direct een zoekactie opgestart. Ten behoeve van de zoekactie werd een groot aantal hulpdiensten ingezet waaronder de reddingboten van KNRM Zandvoort (Annie Poulisse), KNRM Katwijk aan Zee (Edith Grondel), het Kuswacht-vliegtuig, de strandpolitie en de reddingsbrigade. 

De consternatie die de zoekactie met zich meebracht zorgde ervoor dat omstanders zich af gingen vragen wat er precies aan de hand was. Na een aantal zoekslagen van de reddingboten konden meerdere omstanders de hulpdiensten op het strand bevestigen dat de mensen die eerder op het eenhoornluchtbed zaten naar de kust waren gezwommen en het luchtbed in zee hadden gelaten. De eigenaren van het eenhoornluchtbed hadden volgens de omstanders het strand al verlaten. 

Na het uithoren van meerdere getuigen kon worden vastgesteld dat de twee personen echt veilig aan wal waren gekomen waarna de zoekactie werd gestaakt.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.