Skip to main content

Ondersteuning NAM-REM Race

Datum: zaterdag 27 augustus 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Zaterdagmiddag om 12:00 uur vond in Zandvoort de start van de jaarlijkse NAM-REM zeilrace plaats. Aan de zeilrace deden dit jaar circa 40 catamarans mee. De NAM-REM zeilrace is een lange afstandsrace van Zandvoort naar de NAM boei bij Katwijk aan Zee. Gedurende de race moeten de catamarans een aantal boeien ronden waarna de catamarans weer bij Zandvoort finishen.

Ook deden er dit jaar twee geheel nieuwe watersport disciplines mee. Het was namelijk het eerste jaar dat ook kitefoilers en wingfoilers aan de NAM-REM race deel konden nemen. De wedstrijdbaan van deze twee disciplines was iets korter dan de baan van de catamarans. De baan voor de wingfoilers liep tot De Langevelderslag in Noordwijk aan Zee en de baan voor de kitefoilers liep van Zandvoort naar de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee waarna ook in Zandvoort moest worden gefinisht. Er deden aan de race circa 35 kitefoilers en 15 wingfoilers mee. 

Om de veiligheid van alle deelnemers op het water te waarborgen waren er diverse hulpdiensten aanwezig waaronder KNRM Katwijk aan Zee, KNRM Noordwijk aan Zee, KNRM Zandvoort, Reddingsbrigade Zandvoort en Reddingsbrigade Noordwijk. Gedurende de race hebben de hulpdiensten een aanzienlijk aantal hulpverleningen verricht. Twee bemanningsleden van KNRM Noordwijk aan Zee hebben zelfs een catamaran zelfstandig recht gezet en naar de kust gezeild omdat de bemanning van de catamaran hier geen mogelijkheid meer in zag. 

Ondanks de benodigde inzet van alle hulpdiensten was het een zeer geslaagd en sportief evenement.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.