Ondersteuning NAM-REM Race

27 augustus 2022
Zandvoort

Zaterdagmiddag om 12:00 uur vond in Zandvoort de start van de jaarlijkse NAM-REM zeilrace plaats. Aan de zeilrace deden dit jaar circa 40 catamarans mee. De NAM-REM zeilrace is een lange afstandsrace van Zandvoort naar de NAM boei bij Katwijk aan Zee. Gedurende de race moeten de catamarans een aantal boeien ronden waarna de catamarans weer bij Zandvoort finishen.

Ook deden er dit jaar twee geheel nieuwe watersport disciplines mee. Het was namelijk het eerste jaar dat ook kitefoilers en wingfoilers aan de NAM-REM race deel konden nemen. De wedstrijdbaan van deze twee disciplines was iets korter dan de baan van de catamarans. De baan voor de wingfoilers liep tot De Langevelderslag in Noordwijk aan Zee en de baan voor de kitefoilers liep van Zandvoort naar de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee waarna ook in Zandvoort moest worden gefinisht. Er deden aan de race circa 35 kitefoilers en 15 wingfoilers mee. 

Om de veiligheid van alle deelnemers op het water te waarborgen waren er diverse hulpdiensten aanwezig waaronder KNRM Katwijk aan Zee, KNRM Noordwijk aan Zee, KNRM Zandvoort, Reddingsbrigade Zandvoort en Reddingsbrigade Noordwijk. Gedurende de race hebben de hulpdiensten een aanzienlijk aantal hulpverleningen verricht. Twee bemanningsleden van KNRM Noordwijk aan Zee hebben zelfs een catamaran zelfstandig recht gezet en naar de kust gezeild omdat de bemanning van de catamaran hier geen mogelijkheid meer in zag. 

Ondanks de benodigde inzet van alle hulpdiensten was het een zeer geslaagd en sportief evenement.