Skip to main content

Nachtelijke inzet voor mogelijk zwemmers in problemen

Datum: donderdag 07 juli 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

De reddingboot Paul Johannes en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM Noordwijk aan Zee zijn vannacht omstreeks 00:05 uur gealarmeerd voor een zwemmer in problemen. 

Strandwandelaars troffen ter hoogte van de watering in Katwijk aan Zee een hoopje kleding aan en hoorde vanuit de donkere zee geschreeuw. De strandwandelaars vertrouwde de situatie niet en sloegen alarm. De Kustwacht en gemeenschappelijke meldkamer alarmeerde hierop diverse hulpdiensten waaronder de strandpolitie, politiehelikopter, ambulancedienst, Katwijkse Reddingsbrigade, KNRM Katwijk aan Zee en KNRM Noordwijk aan Zee. 

Toen de eerste hulpdiensten ter plaatse kwamen waren er twee jongeren in hun zwembroek uit het water gekomen. De hoop kleding behoorde bij de jongeren die zich van geen kwaad bewust waren. De jongeren zijn door de hulpdiensten geattendeerd op het feit dat nachtelijke zwemsessies niet geheel zonder risico zijn. 

De melders zijn bedankt voor hun alertheid waarna alle hulpdiensten retour station zijn gegaan. 

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.