KNRM station Noordwijk ontvangt trouwe donateurs

9 november 2019

Zaterdagmorgen was een feestelijke morgen op KNRM station Noordwijk. Een groep trouwe donateurs waren uitgenodigd ten behoeve van hun langdurige donateursschap.

De plaatselijke commissie van KNRM station Noordwijk heette de gasten welkom en gaf een presentatie over het werk van de KNRM. Terwijl de gasten genoten van koffie met gebak toonde het reddingsstation zich blij met de komst van de donateurs die al 50 of 60 jaar aan de KNRM doneren. Soms van generatie op generatie. Na de presentatie begaf het gezelschap zich naar het strand waar de bemanning van de reddingboot een korte demonstratie uitvoerde. De weersomstandigheden waren helaas niet toereikend om de donateurs mee te laten varen. Ondanks dat zorgde de demonstratie voor voldoende spektakel.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dhr. J.M. Van Geel en Dhr. B. Schaap ontvingen de zilveren en Dhr. Verhoef de gouden speld en een boek van de KNRM. Als aanvulling op de middag besloot een van de donateurs ook nog een zo genoemd overlevingspak te doneren. Ieder bemanningslid heeft een eigen overlevingspak waarmee hij of zij zo optimaal mogelijk beschermt is tegen de elementen op zee. Een dergelijk pak kost de KNRM veel geld en heeft een beperkte levensduur. Om deze reden is de KNRM een nieuw project gestart waarbij donateurs een overlevingspak kunnen doneren aan een door hun gekozen station.

Ter afsluiting werd er tussen de donateurs, bemanning en plaatselijke commissie nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij