Skip to main content

KNRM station Noordwijk ontvangt trouwe donateurs

Datum: zaterdag 09 november 2019 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Zaterdagmorgen was een feestelijke morgen op KNRM station Noordwijk. Een groep trouwe donateurs waren uitgenodigd ten behoeve van hun langdurige donateursschap.

De plaatselijke commissie van KNRM station Noordwijk heette de gasten welkom en gaf een presentatie over het werk van de KNRM. Terwijl de gasten genoten van koffie met gebak toonde het reddingsstation zich blij met de komst van de donateurs die al 50 of 60 jaar aan de KNRM doneren. Soms van generatie op generatie.

Na de presentatie begaf het gezelschap zich naar het strand waar de bemanning van de reddingboot een korte demonstratie uitvoerde. De weersomstandigheden waren helaas niet toereikend om de donateurs mee te laten varen. Ondanks dat zorgde de demonstratie voor voldoende spektakel.

Dhr. J.M. Van Geel en Dhr. B. Schaap ontvingen de zilveren en Dhr. Verhoef de gouden speld en een boek van de KNRM. Als aanvulling op de middag besloot een van de donateurs ook nog een zo genoemd overlevingspak te doneren. Ieder bemanningslid heeft een eigen overlevingspak waarmee hij of zij zo optimaal mogelijk beschermt is tegen de elementen op zee. Een dergelijk pak kost de KNRM veel geld en heeft een beperkte levensduur. Om deze reden is de KNRM een nieuw project gestart waarbij donateurs een overlevingspak kunnen doneren aan een door hun gekozen station.

Ter afsluiting werd er tussen de donateurs, bemanning en plaatselijke commissie nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.