Kitesurfer in problemen

29 april 2022

Op vrijdag 29 april j.l. omstreeks 18:27u. Is de reddingboot Paul Johannes van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een kitesurfer in problemen. 

Ter hoogte van de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk was een groepje Duitse jongeren gaan kitesurfen terwijl de weersomstandigheden niet toereikend waren. Omstanders hebben nog geprobeerd de jongeren op een ander idee te brengen maar dit bleek tevergeefs. Op ca. 500 mtr. uit de kust viel van een van de jongeren de kite in het water, deze bleek door gebrek aan wind niet meer omhoog te komen. Omstanders hebben daarna de hulpdiensten ingeschakeld.

De KNRM is met de reddingboot Paul Johannes en het kusthulpverleningsvoertuig ter plaatse gegaan. Ondertussen probeerde de kiter naar de kust te zwemmen. Eenmaal ter plaatse kwam de kiter net aan land. De reddingboot heeft de kite uit het water gehaald waarna de hulpdiensten retour station zijn gegaan.

De (geschrokken) Duitse jongens hebben aangegeven dat ze de situatie onderschat hebben en hebben hun excuses aan de hulpdiensten aangeboden.