Kind vermist bij Langevelderslag

24 juli 2022
Noordwijk aan Zee

Zondagmiddag omstreeks 16:14 uur is de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk aan Zee gealarmeerd voor een vermist kind (8 jaar) ter hoogte van Langevelderslag in Noordwijk. 

Het kind was in zee aan het zwemmen toen de ouders het kind uit oog verloren. Na enige tijd zelf zoeken hebben de bezorgde ouders de op strand patrouillerende Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) om hulp gevraagd. Omdat het vermoeden bestond dat het kind mogelijk onderwater was geraakt heeft de Noordwijkse Reddingsbrigade direct de Kustwacht in kennis gesteld. De Kustwacht heeft na de melding meerdere eenheden gealarmeerd zoals de reddingboot Paul Johannes (KNRM Noordwijk aan Zee) de Kustwacht SAR-helikopter en de strandpolitie.  

Toen de reddingboot Paul Johannes en het kusthulpverleningsvoertuig bij de melders arriveerde bleek hun kind zojuist terecht. Het kind had uit het zicht van de ouders het water verlaten en was enige tijd naar de ouders op zoek geweest. Hierna konden alle hulpdiensten retour reddingstation.