De gemeente Noordwijk mag voor de 35ste keer de Blauwe Vlag hijsen.

De gemeente Noordwijk mag voor de 35ste keer de Blauwe Vlag hijsen.

13 mei 2022
Noordwijk aan Zee

Vrijdag 13 mei is in Noordwijk aan Zee voor het 35ste jaar de blauwe vlag uitgereikt. De blauwe vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon, veilig en duurzaam zijn.

Tijdens de uitreiking waren verschillende stranddiciplines aanwezig zoals de Strandpolitie, Reddingsbrigade, Zeilvereniging, Gebr. Van der Putten, Strand Jutters, Paviljoenhouders en KNRM Noordwijk aan Zee.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Naast de blauwe vlag beschikt Noordwijk aan Zee ook over het Internationaal keurmerk Quality Coast. Dit keurmerk staat voor duurzaam toerisme en gaat veel verder dan de Blauwe Vlag. Bij de Quality Coast is het belangrijk dat in de badplaats evenwicht is tussen economie (toerisme) en ecologie (natuur). Het Noordwijkse strand heeft 7 jaarrond paviljoens en 8 seizoensgebonden paviljoens. Op het Noordwijkse strand is veel diversiteit aan paviljoens waardoor er voor ieder wat wils is op ons mooie strand.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij