Allergische reactie na wespensteek

14 augustus 2022
Noordwijk aan Zee

Zaterdagmiddag omstreeks 14:17 uur is het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Noordwijk aan Zee gealarmeerd voor een persoon onwel op het strand ter hoogte van strandafrit 21 aan de Zeereep in Noordwijk.

De persoon was door een wesp gestoken en ondervond na het steek incident allergische klachten. Deze reactie kan binnen enkele minuten na de steek optreden en in de meest ernstige situatie kan het leiden tot een anafylactische shock en dat kan levensbedreigend zijn.

Ten behoeve van het incident waren verschillende hulpdiensten ingeschakeld waaronder de traumahelikopter, de Noordwijkse Reddingsbrigade en het KNRM-kusthulpverleningsvoertuig.

Toen de ambulance op de aangegeven locatie was gearriveerd bleek dat het ambulancevoertuig zelfstandig erg dicht bij het slachtoffer komen omdat het slachtoffer zich op de strandafrit bevond. Voor de hulpdiensten een ideale situatie gezien de enorme drukte op het strand door het warme weer. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer spoedig onderzocht en heeft de traumahelikopter en het KNRM-kusthulpverleningsvoertuig afgemeld. Wel is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.