Skip to main content

Vrijwilligers Neeltje Jans onderscheiden

Datum: zaterdag 03 februari 2018 | Sectie: Neeltje Jans

Jaarlijks worden tijdens het bemanningsdiner van station Neeltje Jans de jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo ook dit jaar.

Opstapper Ger Boot mocht de vrijwilligersmedaille voor openbare orde en veiligheid in ontvangst nemen. Al ruim 10 jaar is Ger actief binnen het station. Ger was betrokken bij 150 acties waarbij 287 personen en 2 huisdieren gered zijn.

Ook Dick Kastelein kreeg een medaille uitgereikt voor 10 jaar inzet als vrijwilliger. Door deelname aan 236 acties konden 474 personen en 4 dieren veilig terug aan wal komen.

Uitzonderlijk is de inzet van Luuk Scheers. Luuk is inmiddels ruim 30 jaar aan de KNRM verbonden. Daarom mocht hij weer een vrijwilligersmedaille ontvangen. Als man van het eerste uur van voormalig reddingstation Noordland is Luuk betrokken geweest bij 1073 reddingsacties. Anekdotes van ervaringen uit het verleden zijn bij Luuk aan de orde van de dag maar soms wordt het toch serieus als er verhalen naar voren komen van bijvoorbeeld de acties bij de Harald of Free Enterprise en de Baltic Ace. Door alle inzet als opstapper en als schipper zijn er 2093 personen en 28 dieren waaronder 1 hert aan wal gebracht. Inmiddels is Luuk afgezwaaid als varende bemanning maar nog steeds actief in de walploeg.

Tot slot het afscheid van Rob van Tricht. Rob is sinds 2008 verbonden geweest aan station Neeltje Jans. Eerst als opstapper maar later als PR-coördinator en lid van de plaatselijke commissie.

De functie van Rob is daarmee vacant. Weet u iemand die in aanmerking komt voor de functie van PR-coördinator of bent u wellicht die persoon? Neem dan contact op met schipper Johannes Post via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.