Skip to main content

Van reddingsdemonstratie naar reddingsactie

Datum: donderdag 13 augustus 2015 | Sectie: Neeltje Jans

Na terugkomst op het station van de afgelaste reddingsdemonstratie bij strand reddingsbrigade De Banjaard kwam de melding rond 20:00 uur binnen dat er een klein zeilschip aan de grond was gelopen tijdens een flinke onweersbui nabij Roompot Marina...

Op donderdagavond zouden de reddingsboten Koopmansdank en de Fred aanwezig zijn bij de jaarlijks terugkerende reddingsdemonstratie van de Domburgse Reddingsbrigade op het Banjaardstrand. Eenmaal onderweg naar de locatie van de demonstratie is besloten om deze te cancelen ivm het naderende slechte weer in combinatie met onweer. Hierop is de open reddingsboot Fred rechtsomkeer gegaan naar het binnenstation en heeft de Koopmansdank nog een laatste ronde gedaan om er zeker van te zijn dat alle watersporters in de buurt in veiligheid waren en van het water waren vertrokken.

Na net alles uitruk gereed te hebben op het buitenstation kwam de melding binnen van een aan de grond gelopen zeilschip nabij de haveningang Roompot Marina aan de Oosterschelde. Hierop is besloten om met de Koopmansdank ter plaatse te gaan. Ivm de heersende onweersbuien zou het niet veilig zijn om met de open reddingsboot Fred het water op te gaan die normaal de acties op de Oosterschelde voor zijn rekening neemt.

Aangekomen bij het bootje voor de haveningang is er een opstapper over gezet om de benodigde sleepverbinding tot stand te brengen. Nadat het bootje vlot getrokken was, is het langszij de Koopmansdank genomen om vervolgens veilig af te meren aan de passanten stijger in de Haven van Roompot Marina.

Rond 21:15 uur waren de redders van de Koopmansdank weer veilig terug in het bemanningsverblijf om te genieten van het onweer schouwspel wat buiten de hemel deed verlichten.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.