Skip to main content

Opgeroepen voor losgeslagen Man Over Boord bootje

Datum: vrijdag 17 juli 2015 | Sectie: Neeltje Jans

Bemanning van station Neeltje Jans in touw voor losgeslagen MOB bootje nabij ankergebied Schouwenbank...

Vrijdagmorgen kwart over negen verscheen er op de pagers van de bemanning van reddingsboot Dorus Rijkers Prio 2 Reddingsmiddelen verloren.

Nabij het ankergebied Schouwenbank lag de 397 meter lange container gigant Ebba Maersk, welke zijn Man Over Boord (MOB) bootje was verloren. Ter plaatse had het loodsvaartuig Pollux het bootje langszij genomen. Eenmaal ter plaatse is het bootje door de Dorus Rijkers overgenomen en is er een lijntje overgezet op de Ebba Maersk. De collega's van station Stellendam, welke ook onderweg waren voor deze actie, konden daarom retour station. De bemanning van de containerreus zou wachten op rustiger weer alvorens het MOB bootje terug aan boord te nemen.

Bij terugkomst in de haven van Neeltje Jans kreeg de bemanning van de Dorus Rijkers weer het bericht van het Kustwachtcentrum, dat hetzelfde bootje bij het aan boord nemen van de Ebba Maersk voor de tweede maal was losgeraakt. Na kort overleg is besloten de Reddingsboot Antoinette van station Stellendam weer ter plaatse te laten gaan om het bootje mee te nemen naar de haven van Stellendam. Zodoende was de bemanning van de Dorus Rijkers rond 11:30 uur weer uitruk gereed op het station

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de reddingsboot Koopmansdank op de werf is tijdelijk het reserve vaartuig Dorus Rijkers gestationeerd op station Neeltje Jans

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.