Multidisciplinaire oefening Oosterschelde

Multidisciplinaire oefening Oosterschelde

30 november 2019
Neeltje Jans

Brand aan boord van de Maatje Adriana, Meerdere gewonden en drie personen te water! Dat was het Scenario tijdens de multidisciplinaire oefening eerder vandaag. Tijdens deze oefening werd er samengewerkt tussen KNRM station Neeltje Jans, Witte Kruis Zeeland, brandweer Colijnsplaat en Rijkswaterstaat.

De brandweer werd opgehaald door de RWS 75 in de haven van Colijnsplaat, direct werd er koers gezet richting de Maatje Adriana. Bij aankomst is direct begonnen met de brandbestrijding en werden de slachtoffers zo snel mogelijk in veiligheid gebracht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In de ontstane paniek waren enkele opvarenden overboord gesprongen, Deze werden aan boord gehaald van de Fred.

Aan boord van de Maatje Adriana werden de slachtoffers opgevangen en behandeld door personeel van de ambulance, brandweer en de bemanning van de Koos van Messel.

Deze oefening werd georganiseerd om de samenwerking tijdens een incident op het water te optimaliseren.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij