Skip to main content

KNRM Neeltje Jans redt opvarende van catamaran

Datum: zondag 25 juni 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Zondagmiddag 25 juni is KNRM station Neeltje Jans uitgevaren voor een vermist bemanningslid van een catamaran.

De catamaran met twee opvarenden was eerder die middag al omgeslagen en door de bemanning zelf weer rechtgezet waarna de tocht vervolgd kon worden. Echter nadat de catamaran voor de tweede maal omsloeg bleek één van de twee mannen vermist te zijn. De catamaran is vervolgens door de overgebleven opvarende recht gezet en na de omgeving te hebben afgezocht is de catamaran naar het strand bij de Banjaard gevaren. Na enige tijd kwam er bij het kustwachtcentrum in Den Helder een alarm van een zogenaamde PLB binnen (Een PLB is een Personal Locator Beacon. Dat is een persoonsgebonden noodradiobaken) Hierop is om 16:38 de reddingboot Koopmansdank gealarmeerd.

De vermiste opvarende kon mede dankzij zijn PLB snel worden gelokaliseerd zo'n 600 meter uit de kust voor de Banjaard. Deze had al bij al ruim een uur in het water gelegen maar maakte het naar omstandigheden goed.

De geredene is op het strand herenigd met zijn zeilmaat. Een tractor van de catclub heeft de twee met hun boot weer opgehaald.

Tijdens het incident stond er een zuidwester wind kracht 6 met golven tot een meter hoogte.

Foto: archief KNRM

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.