HOME

4 dagen, 3 zoekacties

Koopmansdank en Baron van Lynden ter assistentie bij zeiljacht
Koopmansdank en Baron van Lynden ter assistentie bij zeiljacht
Koopmansdank en Baron van Lynden ter assistentie bij zeiljacht
16-07-2017Neeltje Jans

In de afgelopen 4 dagen zijn de reddingboten Koopmansdank en Fred 3 keer ingezet bij zoekacties naar vermiste personen.

Woensdag 13 juli werd er groot alarm gemaakt omdat er onbeheerde kleding werd aangetroffen op het strand. In samenwerking met station Westkapelle, politie,  strandwacht Banjaardstrand en een helikopter werden zoekslagen gemaakt aan de Noordzee en Oosterschelde zeide van de Oosterscheldekering. De eigenaar van de kleding werd later die dag achterhaald. Deze persoon was zich van geen kwaad bewust.

Zaterdag 15 juli werd er alarm geslagen vanaf de Schouwse kust omdat er iets in het water werd gezien wat daarna verdween. Weer werden beide boten van de station Neeltje Jans ingeschakeld om samen met 2 boten van reddingsbriagde Westerschouwen, een boot van de douane en het kustwachtvliegtuig te gaan zoeken naar het bewuste object. Dit bleek te gaan om een kayak die overgestoken was naar het strand van Neeltje Jans. Deze werd daar in goede gezondheid aangetroffen nadat deze zichzelf via de marifoon had gemeld.

 

Zondag 16 juli werd er wederom alarm gemaakt voor een vermist persoon. Na kort zoeken werd er een drenkeling aangetroffen nabij het strand van Wemeldinge. Het slachtoffer is direct na aantreffen gereanimeerd. Alle hulp kwam echter te laat.

Verder heeft vrijdagmiddag de bemanning van de Koopmansdank samen met de bemanning van de Baron van Lynden van station Oudrop nog een zeiljacht geassisteerd welke te kampen had met tuigage porblemen. Na de hulpverlening kon het zeiljacht haar reis zelfstamdig vervolgen.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht