Skip to main content

4 dagen, 3 zoekacties

Datum: zondag 16 juli 2017 | Sectie: Neeltje Jans

In de afgelopen 4 dagen zijn de reddingboten Koopmansdank en Fred 3 keer ingezet bij zoekacties naar vermiste personen.

Woensdag 13 juli werd er groot alarm gemaakt omdat er onbeheerde kleding werd aangetroffen op het strand. In samenwerking met station Westkapelle, politie, strandwacht Banjaardstrand en een helikopter werden zoekslagen gemaakt aan de Noordzee en Oosterschelde zeide van de Oosterscheldekering. De eigenaar van de kleding werd later die dag achterhaald. Deze persoon was zich van geen kwaad bewust.

Zaterdag 15 juli werd er alarm geslagen vanaf de Schouwse kust omdat er iets in het water werd gezien wat daarna verdween. Weer werden beide boten van de station Neeltje Jans ingeschakeld om samen met 2 boten van reddingsbriagde Westerschouwen, een boot van de douane en het kustwachtvliegtuig te gaan zoeken naar het bewuste object. Dit bleek te gaan om een kayak die overgestoken was naar het strand van Neeltje Jans. Deze werd daar in goede gezondheid aangetroffen nadat deze zichzelf via de marifoon had gemeld.

Zondag 16 juli werd er wederom alarm gemaakt voor een vermist persoon. Na kort zoeken werd er een drenkeling aangetroffen nabij het strand van Wemeldinge. Het slachtoffer is direct na aantreffen gereanimeerd. Alle hulp kwam echter te laat.

Verder heeft vrijdagmiddag de bemanning van de Koopmansdank samen met de bemanning van de Baron van Lynden van station Oudrop nog een zeiljacht geassisteerd welke te kampen had met tuigage porblemen. Na de hulpverlening kon het zeiljacht haar reis zelfstamdig vervolgen.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.