KNRM Neeltje Jans ontvangt relaties tijdens 'Helden van de zee' feest

9 september 2016
neeltje jans

Vrijdag 9 september stond voor de betrokkenen bij het KNRM reddingstation Neeltje Jans in het teken van een door Charity & Sport georganiseerd feest. Het doel van het feest - het goede werk van de KNRM onder de aandacht brengen en financiële steun realiseren - werd ruimschoots behaald. De schipper van het reddingstation mocht een cheque met daarop maar liefst 46.200,- in ontvangst nemen. En daar bleef het niet bij...

In de maanden voorafgaand aan het feest hadden schipper Johannes Post en zijn bemanning voorzichtig gehoopt op een opbrengst van 10 tot 20 duizend euro; op zich al een prachtig resultaat voor een feest dat nooit eerder werd georganiseerd. Zeker toen bleek dat de belangstelling voor een exclusieve dag en aansluitend diner vanuit de eigen provincie niet overweldigend was, werden de verwachtingen getemperd. Bij de uitreiking van de cheque wist schipper Johannes dan ook niet goed wat te zeggen, dit overtrof alle verwachtingen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na de uitreiking van de cheque kwam bovendien een van de gasten op Johannes af met de boodschap ‘Ik maak het rond op 50.000,-‘. Een overweldigende geste die kort daarop werd gevolg door een andere gast die daar nog 5.000,- aan toevoegde. De wat onwennige setting van een feest werd hierdoor ook voor schipper en bemanning van de reddingboot een echt feest dat nog lang in ieders herinnering zal voortleven.

In aanwezigheid van onder meer Jos Stierhout, directeur van de KNRM, en Gerard Rabelink, voorzitter van de plaatselijke commissie van dit reddingstation, werden de gasten bij aankomst voorbereid op een vaartocht op een van de samengebrachte boten van de KNRM: de Koopmansdank (Neeltje Jans), de Uly (Westkapelle) en de Fred (Neeltje Jans). Een groot deel van de gasten trok voor deze gelegenheid een overlevingspak aan en ging in de buitenhaven te water om later door een van de reddingboten te worden gered. De tocht op zee werd vanuit de lucht gadegeslagen en gefotografeerd door een helikopter van de Kustwacht.

Aansluitend aan het spektakel op het water was er een exclusief diner met vermaak in het Topshuis op Neeltje Jans. Op die speciaal voor deze gelegenheid opengestelde plek werd de avond voor de KNRM heel feestelijk afgesloten met de overhandiging van de cheque. Daarbij werd nog eens benadrukt hoe belangrijk dergelijke donaties zijn voor het voortbestaan van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij