Jachten vast in veiligheidslijn Oosterscheldekering

15 augustus 2016
neeltje jans

Binnen een dag liepen 2 jachten vast in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering.

Maandagochtend tegen 3 uur strandde er een jacht in de lijn aan de binnenzeide van de kering met afgaand water. Rond half 11 ´s avonds was het opnieuw raak maar toen aan de buitenkant met opkomend water.

Bij de 2 inzetten werden de reddingboten Koopmansdank en Fred ingezet om de jachten in veiligheid te brengen. Beide jachten zijn door samenloop van omstandigheden afgeweken van hun koers wat hen in de veiligheidslijn deed belanden. In geen van beide gevallen kon de lijn gespaard worden wat een gevaar veroorzaakte voor de overige scheepvaart die de lijn eventueel nodig zouden hebben.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De veiligheidslijn of redlijn is aangebracht als laatste redmiddel voor jachten, zwemmers, surfers, etc. die in problemen zijn geraakt of niet in staat zijn op eigen kracht de sterke stroom door de kering te trotseren.

Beide jachten zijn veilig en zonder schade in de haven van Neeltje Jans afgeleverd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij