Skip to main content

Kite surfer in problemen valt schipper zwaar

Datum: maandag 08 mei 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Tijdens Reddingsbootdag 2017 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Michel Rijnhout.

Michel heeft samen met zijn gezin besloten te verhuizen, helaas viel zijn nieuwe adres niet meer te combineren met het reddingsstation Neeltje Jans.

Michel is in juli 2004 betrokken geraakt met KNRM station Neeltje Jans en is in januari 2005 opstapper geworden. Per 2011 is Michel plaatvervangend schipper geworden. In zijn volledige looptijd heeft hij zich naast alle reguliere activiteiten ingezet voor 396 (nood)oproepen waarin hij 715 mensen veilig aan wal heeft gebracht.

Tijdens Reddingsbootdag 2017 kwam er een oproep binnen voor een kitesurfer in problemen. Michel is hierop samen met zijn bemanning van reddingboot Koopmansdank terplaatse gegaan. Gelukkig was de surfer reeds in veiligheid bij het ariveren van de reddingsboten Fred en Koopmansdank. Ondanks de goede afloop viel het Michel zwaar, omdat dit toch definitief zijn laatste actie bleek te zijn. Zoals hij zelf zei " Ik zal deze geweldige ploeg heel er missen"

Gelukkig is er nog een kleine troost want met hun verhuizing blijkt reddingsstation Hansweert binnen handbereik.

Namens de bemanning van KNRM station Neeltje Jans heeft hij een prachtige foto op aluminium gehad wat de volgende dag al een mooie plaats in de woonkamer van hun nieuwe huis heeft gekregen.

Wij wensen Michel het aller beste en veel succes en gezelligheid bij de ploeg van Hansweert.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.