Skip to main content

Druk weekend met 5 acties voor de vrijwilligers

Datum: zondag 30 april 2017 | Sectie: Neeltje Jans

Dit weekend konden we op reddingstation Neeltje Jans wel het eerste drukke weekend van het seizoen noemen. Met 5 acties op de teller kunnen we tevreden terug kijken op het verloop van de acties.

De eerste melding kwam op zaterdag rond 17:22 uur "dier in problemen" dit betrof een actie voor de reddingboot Koopmansdank. Nabij de Banjaard zou een hert te water zijn gegaan en door de drukte van strandbezoekers durfde het dier niet meer terug uit het water te komen. Helaas heeft de vloedstroom het dier onder door de Oosterscheldekering getrokken en het geen schijn van kans op overleven maakte. De reeds in de buurt varende Politie vaartuig heeft aan de binnenzijde van de kering nog zoekslagen gemaakt.

De tweede melding kwam op zondag rond 11:19 uur zeiljacht met motor problemen. Ter hoogte van Colijnsplaat was er een zeiljacht dat de motor niet meer gestart kreeg. Hier heeft de reddingboot Fred het jacht vlak voor de haven langszij genomen en netjes afgemeerd aan één van de steigers van Colijnsplaat.

Na het opruimen en schoonmaken terug op het binnen station van Neeltje Jans kwam de derde melding om 12:50 uur "vaartuig aan de grond" dit keer tussen Colijnsplaat en Zierikzee was een zeiljacht net buiten de geul op een zandplaat gelopen. Na een half uurtje kunst en vliegwerk is het uiteindelijk gelukt om het zeiljacht weer vlot te trekken waarna de 4 opvarende weer veilig hun reis konden vervolgen.

De vierde melding diende zich onderweg naar de derde actie al aan "zeiljacht aan de grond". Tussen Ouwerkerk en Wemeldinge was een Duits zeiljacht met 2 opvarenden aan de grond gelopen. Na diverse sleep pogingen is het helaas niet gelukt dit jacht los te trekken. De wind was gunstig dus het was voor de bemanning van het jacht alleen wachten op het opkomende water waarna het vanzelf los zou komen. Rond de klok van drie uur lag de reddingboot Fred weer terug in het boothuis.

De laatste actie van deze dag kwam rond 16:45 uur "surfer in problemen". Ter hoogte van de Oesterdam zou een surfer vermist zijn. Naast de reddingboot Fred is ook de Koopmansdank van Neeltje Jans, de brandweerboot van Stavernisse en een SAR helicopter gealarmeerd. Na een anderhalf uur kwam de melding dat de vermiste surfer in veiligheid zou zijn waarna alle eenheden retour station konden gaan.

Neeltje Jans

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.