Assistentie bij krabbende ankers

18 augustus 2017
neeltje jans

Vrijdagmiddag omstreeks half 3 werd de bemanning van de reddingboot Fred ter assistentie geroepen bij een schip van welke het anker niet hield.

Toen kort daarvoor de schipper had gemerkt dat het anker begon te krabben heeft deze besloten een tweede anker bij te zetten. Ook dit was te weinig om het 30 ton zware schip op haar plaats te houden waarop de schipper besloot de machine bij te zetten om te voorkomen aan de grond te lopen. Tijdens het manoeuvreren raakte het schip onfortuinlijk in haar eigen ankerlijnen verstrikt. Dit was dan ook het moment waarop de schipper besloot hulp in te roepen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Net voordat het schip aan de grond zou raken kwam de reddingboot Fred ter plaatse om het schip naar dieper water te slepen. Deze poging had succes en het schip kon veilig worden afgemeerd in de binnenhaven van Neeltje Jans. Verder is de bemanning van de Fred er na enkele pogingen in geslaagd beide ankers te bergen.

De schipper die overigens al ruim 30 jaar donateur was, was de bemanning zeer erkentelijk. Na het uitwisselen van enkele anekdotes is de Fred retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij