Zwemmer in problemen

4 september 2020
Medemblik

Vrijdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor de melding van een man over boord. Gelukkig was de persoon bij aankomst ongedeerd.

De bemanning ontving om acht minuten over één de melding dat er een man over boord zou zijn ter hoogte van de zuid-cardinaal van de ondiepte 't Hop.
Binnen enkele minuten zijn de reddingboten onderweg naar de opgegeven positie. Tijdens het varen komt informatie binnen van een commerciele maritieme dienstverlener dat de persoon weer aan boord staat van zijn zeiljacht. De persoon bleek met een reden over boord gegaan. Het zeiljacht ligt aan de grond en de opvarende was gaan zwemmen om te kijken hoe diep het zou zijn rondom het jacht.

Voor de zekerheid zet reddingboot 't Span toch door om te controleren dat alles in orde is. Reddingboot Bernardine uit Medemblik gaat weer terug naar het reddingsstation. Eenmaal ter plaate is er al een sleepverbinding gemaakt en gaat het met de opvarende prima. Na dit gezien te hebben keert ook reddingboot 't Span met een gerust hart terug naar Andijk.

Tijdstip: 13:08 uur
Wind: West 4 bft
Actie: 32 - 2020