Kitesurfer in problemen

Kitesurfer in problemen

18 september 2020
Medemblik

Vrijdagochtend zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk gealarmeerd voor een ktiesurfer in problemen voor de kust van Medemblik. Reddingboot ´t Span was al op het water vanwege een evenement en had de kitesurfer snel aan boord en op de kant afgezet.

Met een oostenwind is het kitesuf strand bij Medemblik een gewilde plek om te kiten. Zo ook op vrijdagochtend toen een kitesurfer in de problemen raakte toen ze haar zeil niet meer uit het water kreeg. Telefonisch kwam de melding binnen bij de schipper van KNRM Medemblik die het Kustwacht Centrum alarmeerde.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat reddingboot 't Span van KNRM Andijk al op het water was vanwege de begeleiding van een evenement waren ze snel ter plaatse. Ook reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik voer uit naar de opgegeven positie. De surfer is aan boord genomen bij 't Span en toen bleek dat ze verder in orde was, is de persoon afgezet op het surfstrandje bij Medemblik. 

Foto's zijn gemaakt tijdens een kitesurf oefening in 2019.

Tijdstip: 11:22 uur
Wind: Oost 3 bft
Actie: 35 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij