Skip to main content

Zeilboot op stenendam

Datum: zondag 19 april 2020 | Sectie: Medemblik

Zondagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk gealarmeerd voor een zeilboot op de stenendam om het Regatta Centrum in Medemblik.

Rond 19.00 uur wordt de bemanning van reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot 't Span uit Andijk gealameerd voor een zeiljacht op de dam. Bij uitvaren blijkt het te gaan om een 6,5 meter houten zeiljacht. Als de reddingboten aankomen is de enige opvarende al van boord en begeeft zich, met de buitenboordmotor in de hand, via de keien naar de vaste wal.

Reddingboot 't Span pikt de opvarende op. Deze blijkt in goede gezondheid en wordt veilig naar de wal gebracht. Vanwege de aanlandige wind en het feit dat er verder geen mensen meer in gevaar zijn, wordt besloten dat de eigenaar zelf de berging van het bootje regelt, waarna de reddingboten weer terug kunnen naar het reddingsstation.

Tijdstip: 19:00 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 2 - 2020

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.