Zeilboot op stenendam

Zeilboot op stenendam

19 april 2020
Medemblik

Zondagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk gealarmeerd voor een zeilboot op de stenendam om het Regatta Centrum in Medemblik.

Rond 19.00 uur wordt de bemanning van reddingboot Bernardine uit Medemblik en reddingboot 't Span uit Andijk gealameerd voor een zeiljacht op de dam. Bij uitvaren blijkt het te gaan om een 6,5 meter houten zeiljacht. Als de reddingboten aankomen is de enige opvarende al van boord en begeeft zich, met de buitenboordmotor in de hand, via de keien naar de vaste wal.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span pikt de opvarende op. Deze blijkt in goede gezondheid en wordt veilig naar de wal gebracht. Vanwege de aanlandige wind en het feit dat er verder geen mensen meer in gevaar zijn, wordt besloten dat de eigenaar zelf de berging van het bootje regelt, waarna de reddingboten weer terug kunnen naar het reddingsstation.

Tijdstip: 19:00 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 2 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij