HOME

Snerpend koude klus voor KNRM reddingboten

10-02-2017Andijk / Medemblik

Vrijdagochtend zijn reddingboten ’t Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik uitgevaren voor een motorjacht met motorstoring. Met temperaturen rond het vriespunt werd het een koude sleep richting Enkhuizen.

De opvarenden waren met het jacht onderweg van Vlieland naar Culemborg. De dag ervoor waren ze tot Harlingen gevaren en vandaag stond een tocht over het IJsselmeer in de planning. Net voorbij het vogeleiland De Kreupel, op het IJsselmeer ten noordoosten van Andijk, kregen ze problemen met de voortstuwing. Er zat niets anders op dan voor anker te gaan en de hulp in te schakelen van de KNRM.

Ook in de rustigere wintermaanden staan de bemanningsleden van KNRM Medemblik dag en nacht paraat. Na alarmering voeren reddingboten ’t Span en Bernardine snel uit naar de opgegeven positie. Door een straffe Oostenwind was de gevoelstemperatuur ruim onder nul en bleek het overlevingspak onmisbaar voor de bemanningsleden.

Ter plaatse aangekomen maakten de twee opvarenden het goed. Er werden opstappers overgezet van de reddingboot op het motorjacht, en een sleepverbinding gemaakt met reddingboot ’t Span. Deze heeft het motorjacht gesleept naar Enkhuizen alwaar het is afgemeerd in de gemeentehaven. Aldaar werden de gegevens opgenomen waarna de reddingbootbemanning nog een frisse terugtocht stond te wachten.

 

Tijdstip: 11:38 uur
Wind: Oost 5 Bft
Actie: 2-2017

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht