Skip to main content

Snerpend koude klus voor KNRM reddingboten

Datum: vrijdag 10 februari 2017 | Sectie: Medemblik

Vrijdagochtend zijn reddingboten ’t Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik uitgevaren voor een motorjacht met motorstoring. Met temperaturen rond het vriespunt werd het een koude sleep richting Enkhuizen.

De opvarenden waren met het jacht onderweg van Vlieland naar Culemborg. De dag ervoor waren ze tot Harlingen gevaren en vandaag stond een tocht over het IJsselmeer in de planning. Net voorbij het vogeleiland De Kreupel, op het IJsselmeer ten noordoosten van Andijk, kregen ze problemen met de voortstuwing. Er zat niets anders op dan voor anker te gaan en de hulp in te schakelen van de KNRM.

Ook in de rustigere wintermaanden staan de bemanningsleden van KNRM Medemblik dag en nacht paraat. Na alarmering voeren reddingboten ’t Span en Bernardine snel uit naar de opgegeven positie. Door een straffe Oostenwind was de gevoelstemperatuur ruim onder nul en bleek het overlevingspak onmisbaar voor de bemanningsleden.

Ter plaatse aangekomen maakten de twee opvarenden het goed. Er werden opstappers overgezet van de reddingboot op het motorjacht, en een sleepverbinding gemaakt met reddingboot ’t Span. Deze heeft het motorjacht gesleept naar Enkhuizen alwaar het is afgemeerd in de gemeentehaven. Aldaar werden de gegevens opgenomen waarna de reddingbootbemanning nog een frisse terugtocht stond te wachten.

Tijdstip: 11:38 uur
Wind: Oost 5 Bft
Actie: 2-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.