Skip to main content

Motorboot gezonken voor haven Medemblik, opvarenden gered

Datum: zaterdag 11 februari 2017 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorboot die voor Medemblik op de keien was gelopen. Met temperaturen net boven het vriespunt zijn eerst de opvarenden in veiligheid gebracht, waarna de grotendeels gezonken motorboot naar de haven is gesleept en daarna is leeggepompt.

Meestal is de winterperiode voor KNRM Medemblik een rustige periode. In 2017 zijn de redders al drie keer uitgevaren, waarbij de laatste twee inzetten binnen 48 uur plaatsvonden. Ditmaal werd er alarm gemaakt voor een motorboot op de strekdam voor het Regatta Centrum van Medemblik.

De motorboot was onlangs aangekocht in Medemblik en de opvarenden wilden er vandaag mee naar Hoorn varen. Net buiten de haven ging het mis toen de motor er mee stopte. Vanwege de oostenwind duurde het niet lang voordat de polyester motorboot op de strekdam voor de haven terecht kwam. Gelukkig wisten de opvarenden zich in veiligheid te brengen op de strekdam, waar ze op hulp van de KNRM wachtten.

Enkele minuten na uitvaren was reddingboot Bernardine uit Medemblik ter plaatse en haalde de opvarenden van de strekdam. Ondertussen was reddingboot ’t Span uit Andijk ook gearriveerd en bracht de opvarenden naar de kant waar ze zich konden opwarmen.

Door het stranden op de keien van de strekdam werd een gat in de romp van de motorboot geslagen waardoor deze snel water maakte en deels is gezonken. Gezamenlijk hebben de reddingboten de grotendeels gezonken motorboot naar de trailerhelling van het Regatta Centrum gesleept en aldaar aan de grond gezet om verder zinken te voorkomen. Met de bergingspomp van de reddingboot is de boot leeggepompt en verder de trailerhelling opgetrokken. De eigenaar zal de boot met een trailer verder vervoeren.

Uit dankbaarheid is de eigenaar direct redder aan de wal geworden.

Tijdstip: 12:24 uur
Wind: Oost Noordoost 3 Bft
Actie: 3-2017

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.