Omgeslagen catamaran tijdens teambuildingsdag

6 april 2019
Medemblik

Zaterdagmiddag, tijdens de teambuildingsdag van KNRM reddingsstation Medemblik, zag de bemanning een omgeslagen catamaran richting de stenen walkant afdrijven. Snel optreden voorkwam grote problemen voor de catamaran en de zeiler.

Op zaterdag 6 april is er voor de vrijwilligers van KNRM reddingsstation Medemblik een teambuildingsdag georganiseerd. Net voor de lunch in een strandpaviljoen op het strand bij de Vooroever in Medemblik, zag de bemanning een omgeslagen catamaran de haven in drijven. Vanwege de aanlandige wind, zou de catamaran op de stenen haveningang terechtkomen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een deel van de bemanningsleden trok snel het overlevingspak aan en maakte reddingboot Bernardine klaar vertrek. De reddingboot was snel ter plaatse waarbij de overboord geslagen zeiler aangaf dat hij net op het punt stond om zijn noodvuurwerk af te steken. Doordat zijn trapeze was afgebroken, sloeg de catamaran om, en omdat hij zo dicht onder de kant dreef, lukte het niet om de catamaran weer op te richten.

Bij aankomst nam de reddingbootbemanning de zeiler aan boord. Er werd een sleepverbinding gemaakt en de catamaran werd naar ruimer water gesleept. Daar lukte het de zeiler wel om de catamaran weer op te richten en hij kon deze zelf naar de kant zeilen. Aan de kant heeft één van de bemanningsleden nog wel een wond aan zijn hand verzorgd.

Na het opnemen van de gegevens voer de reddingboot weer terug naar het strandpaviljoen en konden de bemanningsleden aanschuiven voor de lunch.

Tijdstip: 12:15 uur
Wind: Oost 4 bft
Actie: 5-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij