Motorstoring op warme zomerzondag

23 juni 2019
Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring voor de kust van Medemblik.

Het Kustwacht Centrum in Den Helder maakt alarm voor KNRM Medemblik en KNRM Andijk vanwege een huuirjacht welke met motorstoring voor de haven van Medemblik ligt nabij de Sport C boei.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span uit Andijk was al op het water vanwege het varen met winnaars van de tekenwedstrijd op reddingbootdag (zie hier het verslag) en is dan ook snel ter plaatse. Niet lang daarna volgt reddingboot Bernardine uit Medemblik. Het jacht wordt op sleep genomen en vlak voor de haven langzij reddingboot Bernardine gebonden. Het jacht wordt afgemeerd onder de kraan in de Pekelharinghaven.

Als het zeiljacht is afgemeerd worden de gegevens genoteerd en keren beide reddingboten terug naar hun reddingsstation. Tijdstip: 14:45 uur
Wind: Oost 2 bft
Actie: 21-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij