Skip to main content

Motorstoring op warme zomerzondag

Datum: zondag 23 juni 2019 | Sectie: Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring voor de kust van Medemblik.

Het Kustwacht Centrum in Den Helder maakt alarm voor KNRM Medemblik en KNRM Andijk vanwege een huuirjacht welke met motorstoring voor de haven van Medemblik ligt nabij de Sport C boei.

Reddingboot 't Span uit Andijk was al op het water vanwege het varen met winnaars van de tekenwedstrijd op reddingbootdag (zie hier het verslag) en is dan ook snel ter plaatse. Niet lang daarna volgt reddingboot Bernardine uit Medemblik. Het jacht wordt op sleep genomen en vlak voor de haven langzij reddingboot Bernardine gebonden. Het jacht wordt afgemeerd onder de kraan in de Pekelharinghaven.

Als het zeiljacht is afgemeerd worden de gegevens genoteerd en keren beide reddingboten terug naar hun reddingsstation.

Tijdstip: 14:45 uur
Wind: Oost 2 bft
Actie: 21-2019

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.