Motorstoring op IJsselmeer

16 juni 2019
Medemblik

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen tussen Medemblik en Andijk. Het zeiljacht vaart op eigen kracht naar de haven van Andijk alwaar het door reddingboot 't Span wordt afgemeerd in de haven.

Omstreeks 16.00 uur wordt er alarm gemaakt voor een tien meter lang zeiljacht dat tussen Medemblik en Andijk op zeil onderweg is naar de thuishaven in Andijk. Onderweg komen de opvarenden erachter dat de motor dienst weigert door brandstof problemen. Met de noodvoorziening en de technische kennis aan boord lukt het niet om de motor aan de gang te krijgen. Hierop maken zij alarm bij het Kustwacht Centrum in Den Helder.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span is als eerste ter plaatse en zet twee opstappers over. Hierop wordt onder begeleiding van de reddingboot het jacht onder zeil naar Andijk gevaren. Inzet van reddingboot Bernardine is verder niet benodigd.

Vlak voor de havenmond word het zeiljacht langszij reddingboot 't Span gebonden waarna het jacht zonder problemen in zijn ligbox wordt afgemeerd. De opvarenden zijn al jaren donateur en worden alleen voorzien van een nieuwe jaarwimpel.

Tijdstip: 15:59 uur
Wind: Zuidwest 3 bft
Actie: 19-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij