Skip to main content

Medische evacuatie op IJsselmeer

Datum: maandag 10 september 2018 | Sectie: Medemblik

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM station Andijk, Medemblik en Enkhuizen gealarmeerd voor een medische inzet op het IJsselmeer. Het schip met aan boord een patiënt is naar de haven van Andijk gevaren om aldaar de patiënt over te dragen aan de gereedstaande ambulance.

Maandagmiddag rond half zes is er aan boord van een charterschip op het IJsselmeer bij Andijk een persoon gewond geraakt. .
De schipper van het charterschip heeft twijfels over de situatie en heeft alarm geslagen via het Kustwachtcentrum. Zij hebben op hun beurt de vier reddingboten en een helikopter gealarmeerd. De helikopter heeft uiteindelijk geen vlucht hoeven maken.

Het slachtoffer lag benedendeks en opstappers van de KNRM reddingboten hebben eerste hulp verleend. Het schip is zelfstandig doorgevaren naar de haven van Andijk. Met behulp van de KNRM is het slachtoffer uit het schip getild en overgedragen aan de ambulance.

Na de gegevens te hebben opgenomen keren alle reddingboten weer terug naar hun station en vervolgt het schip haar weg verder naar Medemblik.

Tijdstip: 17:29 uur
Wind: Zuidwest 4 Bft
Actie: 54-2018

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.