KNRM Medemblik oefent ijsredden met reddingsstation Wijdenes

4 maart 2018
medemblik / wijdenes

Zondagmorgen hebben bemanningsleden van KNRM Medemblik een oefening gehouden met als onderwerp ijsredding. Hierbij waren ook enkele vrijwilligers aanwezig van reddingstation Wijdenes.

Op de valreep van de vorstperiode, met temperaturen net boven het vriespunt, is er in Medemblik een oefening ijsredden georganiseerd. Naast bemanningsleden van het KNRM station in Medemblik, waren hierbij ook een aantal bemanningsleden van reddingstation Wijdenes aanwezig.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een presentatie over ijsredden in het boothuis van KNRM Medemblik, trokken de bemanningsleden het overlevingspak aan om de theorie in praktijk te brengen. Met behulp van lange lijnen en een brancard werd in de Oosterhaven een ijsredding uitgevoerd. Ter hoogte van de visafslag was een groot wak aanwezig, waaruit één van de bemanningsleden gered moest worden.

De oefening werd verschillende keren herhaald, waarbij de leerpunten direct meegenomen werden in de volgende oefening. Na de oefening werd er geevalueerd in het boothuis en teruggekeken op een leerzame oefening welke zeker voor herhaling vatbaar is.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij