KNRM Medemblik gealarmeerd voor ijsredding

2 maart 2018
medemblik

Vrijdagmiddag is de bemanning van KNRM Medemblik gealarmeerd voor een ijsredding in de Westerhaven van Medemblik. Na een uur zoeken zonder resultaat is de inzet afgeblazen.

Omdat het ijs op de havens ligt kan reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik haar ligplaats deze dagen niet verlaten en is ze uitgemeldt. Toch worden de bemanningsleden vrijdagmiddag gealarmeerd door de Alarmcentrale in Alkmaar voor een hulpverlening.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bij de alarmcentrale is de melding binnengekomen van een persoon welke door het ijs is gezakt en lang in het water heeft gelegen. Naast brandweer, politie, ambulance, een traumahelikopter en een politiehelikopter wordt ook de bemanning van KNRM Medemblik gevraagd om ter plaatse te gaan in overlevingspak. De Westerhaven ligt op vijf minuten lopen van het boothuis.

Met vereende krachten wordt de haven afgezocht. Omdat in de Westerhaven geen persoon gevonden is, wordt voor de zekerheid ook nog bij de andere havens gekeken. Ook wordt geprobeerd de melder terug te bellen, welke helaas niet wordt bereikt. Nadat alle mogelijke locaties zijn afgezocht wordt de inzet afgeblazen en keren de bemanningsleden terug naar het boothuis aan de Oosterhaven.

Tijdstip: 16:07 uur
Temperatuur: -2°C
Actie: 3-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij