Drie acties op zondagmiddag

5 augustus 2018
andijk / medemblik

Zondagmiddag zijn beide reddingboten van KNRM station Andijk en Medemblik uitgevaren voor een surfer in de problemen, een zeiljacht met motorstoring voor de haven van Andijk en een zeiljacht aan de grond op het Hop. Even over twee uur in de middag varen reddingboot 't Span en reddingboot Bernardine uit voor een surfer die mogelijk in de problemen is geraakt.
De melding kwam telefonisch binnen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder. Zij hebben direct beide reddingboten gealarmeerd om te gaan zoeken.

Eenmaal uitgevaren is reddingboot Bernardine snel ter plaatse en kan constateren dat de nood niet zo hoog is als gedacht. De surfer was inmiddels onder begeleiding van een rubberbootje onderweg richting de kant. Wel wordt er nog even navraag gedaan bij de opvarende gezien deze toch enige tijd in het water heeft gelegen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat alles veilig blijkt te zijn komt de volgende melding binnen van een zeilboot met motorstoring voor de haven van Andijk. Reddingboot ’t Span was nog onderweg naar de surfer en dus nog niet zo ver bij Andijk vandaan waardoor zij snel ter plaatse zijn bij het zeiljacht.

De eigenaar van het zeiljacht had telefonisch melding gemaakt bij de schipper van Andijk. Het jacht zou motorstoring hebben en wilde hulp bij het afmeren in de haven. Het zeiljacht word langszij reddingboot ’t Span gebonden en afgemeerd in zijn ligbox. Tijdens het afmeren komen we erachter dat de oorzaak geen motorstoring is maar dat er een lijn in de schroef zit. Hierop wordt besloten het zeiljacht wederom langszij te nemen en naar de kraan te brengen. Na deze tweede actie gaat reddingboot ’t Span ook retour station.

Niet veel later wordt de bemanning van de beide reddingboten wederom opgeroepen voor een zeiljacht welke vast ligt op het Hop.
Reddingboot ’t Span en Bernardine zetten koers richting het onfortuinlijke zeiljacht evenals een commerciële maritieme dienstverlener.

Onderweg meldt deze laatste dat zij het jacht op sleep hebben en inmiddels los hebben gekregen. Reddingboot ’t Span is imiddels ook ter plaatse en constateerde dat alles onder controle was. Beide KNRM reddingboten keerden weer terug naar het reddingstation.

Tijdstip: 14:19, 14:45 en 15:41 uur
Wind: Noordwest 3 Bft
Actie: 42 t/m 44-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij