Ontvangst trouwe donateurs bij station Marken!

16 november 2019
Marken

Trouwe KNRM donateurs op bezoek bij reddingstation Marken

uitreiking gouden en zilveren speldjes

November is van oudsher de maand om op de reddingsstations de trouwe donateurs te ontvangen, omdat de KNRM op 11 november haar oprichting in 1824 vierde en afgelopen maandag 195 jaar oud is geworden. Sindsdien bestaat de KNRM dankzij donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen, zonder overheidssubsidie.

Tussen de 09.30 en 10.00 uur werden de trouwe donateurs, welke de KNRM meer als vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in het KNRM boothuis aan de haven van Marken. De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De ochtend begon met een woord van welkom door de voorzitter van de plaatselijke commissie van station Marken, mevrouw Luzette Kroon. Na deze welkomstwoorden hield Dennis Boes, opstapper van station Marken, een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden en welke soort reddingboten de KNRM heeft. Ook aan het ontstaan van het reddingstation op Marken werd aandacht besteed.

Na deze presentatie was het tijd voor de trouwe donateurs. Deze kregen uit handen van Luzette Kroon, een insigne opgespeld. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap. De heer de S. Groen kreeg een zilveren speld voor 50 jaar donateurschap. De heer J. de Jong, de heer J. Veldman en de heer G. Mallon kregen een gouden speld voor 60 jaar ´Redder aan de Wal´. Samen goed voor 230 donateurs jaren. Deze personen kregen niet alleen een speld, maar ook een persoonlijke bedankbrief en het boek “Wie goed doet…”, een boek over waarom heten reddingboten zoals ze heten.

Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten ‘Frans Verkade’ en ‘Hendrik Jacob’. Door de aanwezigheid van een november zonnetje, was de temperatuur op de Gouwzee dragelijk. Degenen die slecht ter been waren konden meevaren aan boord van de ‘EVA’, een motorjacht van Dirk-Jan van Geemen, Coördinator Opleiden en Oefenen van het station op Marken. Opvallend was dat, ondanks de hoge leeftijd van enkele aanwezigen, niemand dit wilde missen en dus voeren alle genodigden mee. Zichtbaar genoten de trouwe donateurs van het meevaren. Hierna keerde iedereen terug naar het boothuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij