Lintje voor KNRM-redder op Marken

26 april 2017

De heer Jaap Schipper (54) ontving bij de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding voor ondermeer zijn verdiensten voor het reddingstation Marken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Op 1 november 1993 werd de heer Jaap Schipper ingeschreven als vrijwillig opstapper van het reddingstation Marken. Vanaf 2006 is hij tevens penningmeester van het station.
Jaap Schipper is een zeer trouw en ervaren bemanningslid (opstapper) van het KNRM reddingstation Marken. Hij is regelmatig aanwezig als er uitgevaren moet worden voor een reddingactie en is een steun en toeverlaat voor de schippers en de jonge aankomende opstappers.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij oefeningen met de reddingboten is hij altijd actief en enthousiast. Hij kan zijn kennis en ervaring goed overbrengen. Maar ook bij de bijkomende activiteiten die plaatsvinden op een reddingstation, zoals het onderhoud van de boothuizen, vaartuigen en reddingmiddelen stelt hij zich altijd beschikbaar.

Bij de publieksactiviteiten, die noodzakelijk zijn in het kader van fondsenwerving en donateurswerving, zoals de jaarlijkse Reddingbootdag, de ontvangst van zeer trouwe redders aan de wal en het geven van voorlichting aan jongeren is Jaap Schipper altijd bereid zijn medewerking te verlenen.

Jaap is ook penningmeester van de plaatselijke commissie van het reddingstation Marken. Zijn gedegen kennis en ervaring staan garant voor een gezonde financiële huishouding van het station.
Deze functie combineert hij met die van bestuurslid/penningmeester van de Stichting Marker Reddingboot (de SMR) die in 1983 het initiatief nam tot het opzetten van een reddingstation wat in 1987 leidde tot de start van het KNRM Station Marken.

Jaap Schipper is tevens al 40 jaar een enthousiast en zeer trouw lid van de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ te Marken. Hij bespeelt bij ‘Juliana’ de bugelpartij. Hij is een zeer gewaardeerd lid van de muzikale gemeenschap op Marken en in Waterland en staat daar bekend als een man die altijd klaar staat om te helpen als er iets gedaan moet worden.

De heer Schipper heeft tot het moment van schrijven deelgenomen aan 324 reddingsacties, waarbij 503 mensen veilig aan wal werden geholpen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij