Skip to main content

Koninklijke onderscheiding voor Dirk-Jan Van Geemen

Datum: dinsdag 26 april 2022 | Sectie: Marken

Op dinsdag 26 april 2022 is de coördinator opleiden & oefenen Dirk-Jan van Geemen onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Wij zijn als station heel dankbaar voor alles wat hij voor het station doet.

In 2003 begon Dirk-Jan van Geemen zijn vrijwilligerswerk bij de KNRM station Marken. Hij doet zijn werk met veel passie en bevlogenheid. Al 18 jaar is hij 24/7 beschikbaar voor de KNRM. Hij begon als opstapper. De belangrijkste taken hiervan zijn: zorgdragen voor het op peil houden van kennis en oefenvaardigheid en meehelpen aan het onderhoud van het materieel. Ook zijn de opstappers op de hoogte van de werking van de systemen aan boord van de reddingsboot. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de veiligheid van de reddingsboot, bemanning en passagiers. 

Vanaf 2010  is Dirk-Jan van Geemen lid van de Plaatselijke Commissie als Coördinator Opleiden & Oefenen. Hij onderhoudt het contact met de schippers en bemanning inzake de SAR-activiteiten (Search and Rescue is de internationale benaming voor zoeken en redden op zee van drenkelingen). In deze functie organiseert hij algemene oefenavonden en zorgt hij dat er ook regelmatig multidisciplinaire en specialistische oefeningen worden gehouden met andere hulporganisaties. De vrijwilligers van station Marken oefenen ook op ijsreddingen. Dirk-Jan van Geemen is verantwoordelijk voor het op een hoog niveau houden van kennis en geoefendheid. Hij maakt deel uit van het traumabegeleidingsteam en coördineert de nazorg voor de bemanningsleden.

Dirk-Jan van Geemen is sinds 2006 verantwoordelijk voor de contacten met het Waterschap, Rijkswaterstaat, Brandweer en de Alliantie Markermeerdijken met de intentie om samen de veiligheid van de bemanningsleden, recreanten en werknemers bij de diverse (hulp)organisaties te bewaken. Tevens staat het begrip kweken voor elkaars inspanningen hoog op de agenda.  

 

Sinds 2006 is Dirk-Jan van Geemen namens de KNRM station Marken ook contactpersoon voor de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VRZW). Als coördinator Opleidingen en Oefenen organiseert hij gezamenlijke oefeningen met de brandweer Marken. Hij begeleidt ook de VRZW bij ijsreddingsacties. Tevens is hij betrokken bij de gezamenlijke oefeningen voor brandbestrijding op het Markermeer.

Ook is hij sinds 2006 het eerste aanspreekpunt voor de Ambulance Amsterdam. Op zijn initiatief organiseerde hij de gezamenlijke oefeningen en investeerde in de samenwerking tussen beide partijen. Deze oefeningen zorgden ervoor dat de bemanning van de KNRM en ambulancepersoneel hun oefendoelen haalden, het had een gunstige uitwerking op de samenwerking en kweekte begrip voor elkaars inspanningen. Tevens stelde hij kosteloos materiaal en groot vervoer ter beschikking vanuit zijn privébezit. 

Tenslotte assisteert Dirk-Jan van Geemen bij PR-activiteiten en fondsenwerving voor de KNRM. Hij is nauw betrokken bij het onderhoud van het bootshuis op Marken en de boten. Met zijn technische en nautische kennis had hij een belangrijke inbreng bij discussies bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie reddingsboten. Zijn bevlogenheid komt tot uiting als hij presentaties houdt over de KNRM aan uiteenlopende groepen geïnteresseerden.

 

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.