Geen hand voor ogen door dichte mist

1 november 2015

Dichte mist veroorzaakte voor veel problemen voor de pleziervaart. Meerdere schepen hadden problemen om veilig een haven te bereiken en raakte de weg kwijt. KNRM Marken werd daarom ook ingezet door de Kustwacht.

De roeiwedstrijd Muiden Pampus Muiden was afgelopen en alle deelnemers lagen veilig voor de kant. De bemanningsleden van KNRM Marken hadden de reddingboot Frans Verkade net afgemeerd toen de pager ging voor een vaartuig in problemen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het betrof een motorsloep die door de potdichte mist op het IJmeer de weg was kwijtgeraakt. Naast de KNRM Marken waren de reddingboten Blaricum 1 (KNRM Blaricum) en Ronduit (Reddingsbrigade Naarden) ook gealarmeerd.

Na diverse zoekslagen te hebben gemaakt aan de hand van de echo's op de radar is de sloep uiteindelijk in de omgeving van het PEN-eiland gevonden. De twee opvarenden maakten het goed en zijn met hun sloep door de reddingboten Blaricum 1 en Ronduit terug naar Muiden begeleid.

(Foto's KNRM Blaricum)

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij