Skip to main content

Geen hand voor ogen door dichte mist

Datum: zondag 01 november 2015 | Sectie: Marken

Dichte mist veroorzaakte voor veel problemen voor de pleziervaart. Meerdere schepen hadden problemen om veilig een haven te bereiken en raakte de weg kwijt. KNRM Marken werd daarom ook ingezet door de Kustwacht.

De roeiwedstrijd Muiden Pampus Muiden was afgelopen en alle deelnemers lagen veilig voor de kant. De bemanningsleden van KNRM Marken hadden de reddingboot Frans Verkade net afgemeerd toen de pager ging voor een vaartuig in problemen.

Het betrof een motorsloep die door de potdichte mist op het IJmeer de weg was kwijtgeraakt. Naast de KNRM Marken waren de reddingboten Blaricum 1 (KNRM Blaricum) en Ronduit (Reddingsbrigade Naarden) ook gealarmeerd.

Na diverse zoekslagen te hebben gemaakt aan de hand van de echo's op de radar is de sloep uiteindelijk in de omgeving van het PEN-eiland gevonden. De twee opvarenden maakten het goed en zijn met hun sloep door de reddingboten Blaricum 1 en Ronduit terug naar Muiden begeleid.

(Foto's KNRM Blaricum)

Marken

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.