Skip to main content

Motorjacht op de stenen dijk bij Lemmer

Datum: zaterdag 08 juni 2019 | Sectie: Lemmer

Zaterdag 8 juni tegen half 3 in de middag worden de opstappers van Station Lemmer opgeroepen voor de melding dat er een motorjacht op de dijk is gestrand. Palace Noordwijk en Anna Dorothea varen uit naar de basaltstenen dijk bij het strand van Lemmer aan de Industrieweg. Na het overzetten van een tweetal opstappers op de kruiser aan lagerwal blijkt dat er ongeveer 10 cm water boven de onderste vloerplanken in de boot staat en de ballenlijn die het strand van de baai scheidt in de schoef klem zit. Het is op dat moment niet duidelijk waar het water binnendringt. Aan boord zijn 4 volwassenen en 1 kind, die geschrokken maar droog afwachten wat er gaat gebeuren. Voordat er gesleept kan worden, moet er eerst gepompt worden. Na het overbrengen van een tweetal bergingspompen en het evacueren van de opvarenden die op het station door de helper aan de wal worden opgevangen, wordt zoveel mogelijk water uit het schip gepompt. Als het binnenkomende water onder controle is en de staalkabel van de ballenlijn is doorgeknipt, wordt verbinding gemaakt en sleept Anna Dorothea het jacht tegen de harde wind in, van de stenen. Met draaiende pompen wordt het jacht direct in de kraan gevaren die de boot uit het water tilt. Hier blijkt dat met name de kiel gescheurd is en dat dit de oorzaak is van het water dat in de boot stond.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.