Atlantic 75

7 juni 2015

Palace Noordwijk vervangt John Stegers.

Op 7 juni 2015 mocht station Lemmer ter vervanging van reddingboot John Stegers de reddingboot Palace Noordwijk komende van station Lauwersoog ontvangen.

Klasse: Atlantic 75

Gewicht: 1,6 ton

Afmetingen: 7,50 x 2,64 x 0,70 m

Motorvermogen: 2 x 75 pk

Max. Snelheid: 32 knopen

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Capaciteit: 15 geredden

Bemanning: 3 personen

De reddingboot Palace Noordwijk werd op zaterdag 4 november 2006 gedoopt door mevrouw E. Mak.De aanschaf van de reddingboot werd bekostigd uit de opbrengst van het KNRM benefietgala, dat in 2005 gehouden werd in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.Tijdens een benefietgala ten bate van de KNRM brachten dertig bedrijven €196.000,- bij elkaar, waardoor de bouw van de reddingboot mogelijk werd gemaakt.Tijdens het gala werd onder andere een veiling gehouden. Eén van de veilingstukken was de naamgeving van een reddingboot.De heer Paul Brandjes van De Raad Bouw, tevens eigenaar van het organiserende hotel, bood het hoogste bedrag en kreeg daarmee de eer een naam voor de reddingboot te bedenken.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij