Skip to main content

Alarmering tijdens reddingbootdag

Datum: zaterdag 02 mei 2015 | Sectie: Lemmer

De verbouwereerde bezoekers wisten niet wat hun overkwam of wat er aan de hand was.

10:00 uur melding, Prio 2 vaartuig motorstoring.

Het was #RBD2015 en ook bij ons stroomden de eerste bezoekers binnen. De eerste bezoekers waren zich al aan het klaar maken om mee te mogen varen met de Anna Dorothea maar, hierin kwam snel verandering doordat de pagers af waren gegaan. De verbouwereerde bezoekers wisten niet wat hun overkwam of wat er aan de hand was en voordat zij het doorhadden waren de Anna Dorothea en John Stegers al aan hun oog onttrokken. Gelukkig was de voormalig reddingboot de Knokkels ook aanwezig op station Lemmer en konden de bezoekers vermaakt worden met een boottocht op dit geweldig mooie schip!

Beide reddingboten onderweg naar een schip met motorstoring. De John Stegers was iets eerder ter plaatse (10:15 uur) bij het pech geval genaamd FF Luieren met 2 opvarende aan boord. De motor van het schip had koelwater problemen gekregen en waarschijnlijk hierdoor ook een vastloper, we moesten haar dus slepen en spraken af met de opvarende hun naar Lemmer te brengen.

Er werd besloten vanwege het rustige weer dat de John Stegers het prima alleen afkon zodat, de Anna Dorothea retour naar het station kon om daar de reddingbootdag te vervolgen.

Tijdens het slepen is er door de bemanning van de John Stegers telefonisch contact geweest met jachtwerf Maronier en daar mochten we het schip afmeren. Bij aankomst aldaar werden wij al opgewacht en opgevangen en hielp men mee met het afmeren van het schip, onze dank ook hiervoor!

Na afscheid genomen te hebben ging de John Stegers ook snel retour naar het station, zodat beide reddingboten weer er waren om de reddingbootdag tot een succes te maken.

Retour station 11:30 uur.

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.